Blar i NTNU Open på forfatter "Strømseth, Sigrid"
-
Biokonservering - Melkesyrebakteriers vekstegenskaper og mekanismer for antimikrobiell effekt mot Escherichia coli og Listeria innocua
Strømseth, Sigrid (Master thesis, 2021)Sjømat er svært utsatt for mikrobiell- og enzymatisk nedbrytning, og konserveringsmetoder som hindrer eller senker effekten av dette er derfor viktig. Forbrukere ønsker minimalt prosesserte spiseklare retter med høy kvalitet, ... -
Selection of lactic acid bacteria for biopreservation of salmon products applying processing-dependent growth kinetic parameters and antimicrobial mechanisms
Stupar, Jelena; Hoel, Sunniva; Strømseth, Sigrid; Lerfall, Jørgen; Rustad, Turid; Jakobsen, Anita Nordeng (Peer reviewed; Journal article, 2023)Biopreservation using lactic acid bacteria (LAB) is a promising technology to prevent the growth of pathogenic microorganisms in fresh and mildly processed food. The main aim of this study was to select LAB, originally ...